Thursday, January 29, 2009

aku bekerja..kini..aneh..

semasa aku darjah 3, aku mengeja perkataan bekerja dengan 'r'. iaitu berkerja. oleh kerana mak aku adalah cikgu bahasa melayu, jadi aku sedar kesalahan aku apabila dia tegur.

tapi kini aku betul2 sudah bekerja. tak kira bekerja atau berkerja, sama saja. aku sudah berkerjayakah?
kini, aku ada perasaan yang sangat neutral. tak tau jika aku suka, atau tak suka. masih dalam mode percubaan aku. tapi nampaknya positif.

namun kadang2 aku terasa sebahagian dari lyric lagu metric - handshakes yang berbunyi:

'drive this car to go to work,
go to work to pay for this car'

aku harap student aku paham aku ajar apa.
sebab aku mahu 'pay for this car' dengan halal.

sekian.

7 comments:

Bunny said...

Metro.Boulot.Dodo

abdullah Jusoh said...

tolong upgrade lirik lagu pada lagu,

'drive this car to go to work,
go to work to pay for this car,
also his (jusoh) car...'

Pewaris Reformasi said...

yay! aku macam perlu gembira saja?

^mS sArA^ said...

sy fhm..hehe

Aie said...

huhh kau sudah jadi tenaga pengajar ke yan?

gempak ah?

jadilah macam robin, jangan jadi macam hasni haha

Lee said...

metric dah kuar single baru!! full album in april... ari tu ckp kuar september.... letih je aku tunggu..

errkk... terkeluar tajuk ke ni?

siKURUS_yg_RABuN said...

abih la student kena klepet dgn mung!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...