Sunday, June 28, 2009

eleh..aku malas nak layan je...

semalam tengah lepak kat mamak, datang budak2 urban melepak di meja sebelah.

"aku pakai D70 lama dah, masa orang lain tak pakai lagi" kata si A.

"ah, apa kelas D70, budak2 je pakai skarang ni" kata si B sambil membelek2 kamera dia. aku tak perasan pulak kamera dia tajuk apa. Nikon jugak kot.

"Professional pakai yang ni, D2Xs..ha ha" kata C pula, sambil ambik hujung tshirt, lap lap kamera beliau

seterusnya D pula menyambung "aku pakai EOS 50D, cukup. janji photographernya hebat. pakai mahal2 gila pun tak guna jugak kalau ambik gambar tak pandai”


aku terasa konflik dalam diri. perasaan ini lebih sukar dari memilih vitagen kaler ape yang ingin dibeli tiap2 kali van vitagen datang ke sekolah.

............

aku pusing belakang, tepuk kepala budak tu sambil berkata 'aku baru beli D24 seguni tadi, kenyang makan tau tak! siap boleh bagi jiran sebelah lagi dua-tiga bijik! hah! aku tak heran lah korang punya huruf D - huruf D tu!

(tulisan italic di atas ni menunjukkan aksi cemburu aku dalam hati saja.)

hui, risau jugak kalau kena belasah ngan budak2 urban.

lepas lepak minum aku jalan-jalan usha2 kedai kamera sorang2, lepas tu masuk kedai runcit sebelah beli vitagen kaler purple.

6 comments:

Ilmapung said...

hahaha..

hurmm..

vitagen sekarang dah ada banyak persaing salah satunya solivite..

Lee said...

tatau nape, kat sekolah aku dulu... vitagen warna putih menjadi pojaan..

wawa said...

hello mr haris...
im back...
D24 2 durian ae....
mntg2 la nme timgn dlm blog ny durian...
hehehehe...

buruh said...

tak heran ramai orang poyo skarang pakai SLR. poyo ah!

vitagen dan yakult. yang mana lagi best?

hisyamrahman said...

bro...lu cakap kat bebudk tu...kalu pakai slr, tapi gambo hampas, baik pakai point and shoot jer....hahahahaha....

bab vitagen....anak2 aku memang giler vitagen kaler hijau....

kire ko satu level dgn anak aku la bro

FIRZA said...

vitagen org dh xminum.....ko dh patut amalkan minuman yg berpangkalkan tongkat...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...