Monday, June 1, 2009

kadang2 kita rasa suasana ok tapi takde la ok mana.

ok la sementara aku takde cerita, jadi aku ceritakan cerita adik aku lah kat korang. lagipun dia macam dah pencen dalam arena blogging ni kot.

ceritanya mcm ni. (aku translate terus dari ayat adik aku)

ada sekali tu cik, (dia panggil aku cik, abang cik)
aku baru balik dari pasar malam, sorang sorang. jalan kaki ni, letih ni.

aku pun lalu depan foodcourt kat kolej aku tuh. aku nampak member aku. dengan awek dia. tapi dua2 aku kenal, awek dia pun member aku jugak. aku pun gi la tegur, lagipun aku ada makanan2 ringan pasar malam. boleh offer2 kongsi2.

"weh, dating tak ajak."

member aku sengih kat aku. aku pun duduk la lepak skali. borak2 ngan member aku. sambil makan keropok lekor. lepas tu aku tegur awek dia pulak,

"senyap je Salbiah, alaah aku tumpang kejap je. tak lari ke mananya boyfriend kau ni hah" (aku reka je nama dia. aku lupa. tapi memang bukan Salbiah)

tapi awek dia senyap je. tak layan aku. cis, nak kacau dating pun takleh. blah la.

aku pun sambung borak ngan member aku. lepas order teh ais, aku pun light rokok sebatang sambil usha2 awek di sekeliling. ye la, orang makin ramai memenuhi foodcourt ni. lagipun, sini je la tempat budak ni lepak malam2.

aku borak lagi ngan member aku, tapi aku perasan la awek dia mcm tak pandang kat aku langsung. senyap gila. sampai aku terpikir, eh aku ada tersilap cakap ke dalam kelas petang tadi dengan dia. takde pulak rasanya. sebelum ni aku lepak dengan diorang ok je. ah, fuck it.

tengah aku taip msg, member aku bangun jalan pegi stall nasik kat depan tu. pegi ambik nasik kot.

aku pun mula la nak buat2 borak la ngan awek dia, tapi awek dia tak tengok aku pun. aku pikir2 jugak nak buat lawak ape dengan dia ni. tapi, dia tengok bawah je. senyap. aku siap check lagi baju aku takut2 ada tertulis 'kalau kau tengok aku kau perempuan gatal' ataupun 'jangan pandang tetek saya' atau lebih teruk lagi 'awak tak perasan saya sebab awak perasan awak cantik'. ha ha

dalam masa tak sampai seminit,
PRAPPPPP..
tangan dia menepis gelas kat depan, habis terbalik air atas meja. dengan bunyi ais yang bertaburan, semua meja memandang aku. semua orang dalam jarak radius 3 meter senyap, berenti borak. aku tak tau nak buat ape, terus aku grab hanset aku kat atas meja tu, aku main tekan je apa2 nak cover situasi. kalkulator tak silap aku.
ya, ya, aku tekan extras>calculator.

dalam masa yang sama aku menghadap ke arah lain sikit, bagi nampak mcm aku takde kena mengena dengan dia. muka, senatural yang mampu.

babi, baru aku tau diorang tengah gaduh. dan aku yang terpaksa jadi balak ganti.
malu gila aku, cik. balak dia tah pegi ambik nasi kat mana. babiiii..

jadi, tu lah, check lah dulu sebelum singgah di tempat kawan yang tengah dating.

setelah adik aku habis bercerita, aku pun berkata
"bodo mu ni"

sekian.

9 comments:

wawa said...

sian mr haris...
jd mangse keadaan...
hahaha...

hr 2 dtg x en fairus kawin??

Syazwan VL said...

sian adik lu bro....percuma je mendapat....ape ape pun nak buat camne bende dah jadi....

hisyamrahman said...

hahahaha...mmg terkena nie bro....
tak pe....pengajaran tu...lain kali biler org dah tak layan, jgn lepak dah...terus blah la...

psstt: bila kiter nak layan panorama bro

FIRZA said...

hahahahaha...jap....hahahahahahaha

durian! said...

wawa, tak sempat pegi la en. fairus kawin. haha takpe janji dia bahagia.

syazwan, gua dah cakap bro, memang dia tak check line dulu.

en syam, tu la pasal. hahaha tapi panorama tu memang kene layan tu, tapi ye lah kan, pemilik kamera digital mcm saya ni tak mampu nak menandingi para photographer sekalian hehehe.

ja, adik aku ja, bukan aku. hahaha

Azfa said...

haha...tak pasal2 je..

ayienz said...

hahah klako la cite ni.. sian jer..
bengog gak pmpn tu..
nk gduh gn balak,tk pyh la smpai org len jd mangse.
tk profesionl lansung!..huh

RIDZWAN AHMAD said...

sian en haris..hahahahaha.jap2 nak gelak..kesian kt ko..hahahhahaa

siKURUS_yg_RABuN said...

iye ke adik mung nih....atau mu menjadikan adik sendiri sbg pengalih perhatian..?? hahahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...