Thursday, July 30, 2009

Janda ganas anak 3

beberapa minggu ni aku tak sempat nak tulis blog baru. dan sekarang aku akan dedahkan benda yang menyusahkan aku baru-baru ni.

sebelum ni aku terperasan, sebelah rumah aku ni ada satu janda sudah lepak. Sebelum ni tak nampak pulak. dan aku tak pulak main tuduh je dia ni janda. sebabnya memang laki dia mcm tak wujud pun. dia je yang wujud. dengan 3 anak yang masih kecil dan tak reti buat ape lagi. tapi semua dah boleh berjalan la. Janda ni, tak dapat dinafikan, mempunyai muka yang bengis. kadang-kadang kalau aku perasan yang dia tengok aku berjalan nak masuk rumah, aku akan buat-buat tak nampak. kalau boleh aku nak elakkan dia nampak aku. hui, risau aku. Kewujudan dia memang misteri. dah la aku selalu nampak dia selongkar-selongkar sampah kawasan kejiranan aku. kumpul tin aluminium kot. tapi aku tak peduli. tak nak masuk campur.

Masalahnya, nak dijadikan cerita hari tu aku balik dari KL sampai rumah pukul 1 pagi. aku memang letih gila. kalau la ada orang datang ajak bergaduh tiba-tiba memang aku menangis je terus time ni.

Maka dengan mengantuknya, aku angkat barang-barang dari dalam kereta. Laptop, beg galas, beg bimbit, beg tangan (saja aku tambah bagi nampak kelakar) Lepas tu aku angkat plastik-plastik buku, kacang yang tak habis makan, dan macam-macam lah. banyak la pulak barang time-time letih ni!

Dalam kegelapan dan kesunyian malam tu, aku ternampak kelibat bergerak-gerak di sebelah rumah aku. kecik-kecik semuanya.

'eh, anak-anak dia tak tido lagi ke time ni?' pikir aku. 'jangan buat hal sudah'

dengan tak semena-mena terdengar jeritan yang kuat. terkejut aku. ketiga-tiga anak dia menjerit ganas kat aku. aku terkejut gila. tercampak kacang dalam longkang. gampang, banyak lagi pulak tu. Aku berjalan perlahan- lahan. 'memang nak kena lempang tiga-tiga ni' kata aku.

sekali mata aku tertumpu kat satu kelibat yang lebih besar lari menuju aku sambil menjerit tak tentu hala! alamak! mak diorang! aku terkejut gila, aku lari masuk kereta, start dan blah terus. aku bawak kereta sambil tengok side mirror sampai restoran kat simpang, lalu aku parking dan rilek sampai aku hilang panik. aku dengar lagu menenangkan fikiran sambil tarik nafas panjang-panjang. tokey kedai tu usha aku dari dalam restoran dia. apahal ntah, macam tak pernah tengok orang drive sambil galas 3 beg sekaligus?!

lepas aku dah tenang, aku drive slow-slow sampai depan pagar rumah aku, (betul-betul depan pagar). aku matikan kereta, terus lari dan kunci pagar cepat2. jantung aku berdegup-degup lagi.

dah masuk dalam bilik baru la hati aku tenang betul. aku tak tau nak repot kat sape benda-benda macam ni. Jabatan ape aa yang ambik tau benda macam ni? Jabatan perhilitan? bandaraya? jabatan haiwan liar?

lega aku selamat malam tu. Aku memang tak boleh blah betul kalau berhadapan dengan anjing macam ni. nanti aku nak make sure pihak yang berkenaan datang kutip semua 4 ekor tu. bahaya kat budak-budak kalau dibiarkan.

(ok, sekarang kau pegi baca balik dari atas )

10 comments:

Azwan said...

mana lu tau anjing tuh janda bai ?? kot2 bini no-2 ke kan...

durian! said...

mak ai laju gila kau komen bogus? aku baru check kesilapan ejaan round pertama. aku tau la janda. makan pakai tak terjaga.

FIRZA said...

aku tak mmpu nk selamatkan ko.....pasrah....

RIDZWAN AHMAD said...

kelakar2...muler2 igt ke kisah janda.last2 masuk bab anjing rupenyer.

Lee said...

Demmit....

Aku baru nak kesian sebab janda tu selongkar sampah jiran.... ingatkan miskin gila...

Ilmapung said...

seram betul cite ko durian oiii.. haha

hisyamrahman said...

f**k...aku ingatkan betul citer janda...tipah tertipu lagi....kelako...mmg kelako

stabuxguy said...

hahahahahohohohohehehehehuhuhuuuu... tipah tertipu ghopenyeee...

kasehidayah said...

Uwaaa... kene tipu....

siKURUS_yg_RABuN said...

giler humorus nye mamat nih.....terkentut2 aku dibuatnya baca blog mung nih..hahahahaha!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...