Monday, December 21, 2009

korang pernah baca BUJAL?


antara majalah yang membantu aku membaca semasa kecik. aku rasa D.O.G.O.L adalah di antara ejaan-ejaan awal aku.

cuba tengok. grafik dia. style gila. typo, composition, colour. macho! tak sia-sia aku baca bujal dulu. kalau aku print cover magazine ni atas t-shirt, ada tak pembaca-pembaca dari zaman 80-an nak beli?

btw, korang pernah baca BUJIL?

9 comments:

Lee said...

Aku pernah baca!!!! Si Bujal tu baju belang merah hitam!!!

enyheartsdiamond said...

x penah :(

Ladynoe™ said...

hahah rindu OK.. dulu aku selalu beli. Paling ingat ialah pakai songkok melintang. tapi bila aku tanya seseparuh kenalan aku,

"kau pernah baca Bujal tak?"

semua mcm terkebil2 tak tau bujal tu apa.

even Fandi pun.

NIMI said...

wahh style!style!
but then tak pernah pon baca bujal ni..kuntum adalah..hehehhe

buruhKasar said...

teringak cerito Bujal hok dio ngosek saing kelik ngaji.
gilo rare doh Bujal loni.

siKURUS_yg_RABuN said...

fuyooo...dulu mak aku siap wat koleksi..tp sayang..dh buang sume...adoiii..
teringat kisah si botak tuh gali lubang nok pedajal ore lain, tp kena kat mak ayah dio..hahaha..anak derhaka siot.

durian! said...

sape yang ada simpan bujal lagi memang rare. baik simpan dalam plastik untuk 10 tahun lagi. baru reveal. stylo!

enyheartsdiamond dan nimi, bujal ni majalah pelajaran sikit + lawak jenis mainstream budak2. tapi aku memang teringin nak cari sekarang. kalau korang jumpa, boleh la tolong simpan kat aku.

sereez said...

wahhhhhhhhhhhhhh dah lama sgt dah tu kan......si bujal...haha....klaka pulak...

l0veyd0veyd00 said...

bujal! kuntum! bintang kecil (xmcm bintang kecil sekarang yang ajar bdk2 jadi bitch)....suma besttttttttttt!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...