Thursday, December 25, 2008

dadah memang bahaya..bahaya (suara bergema)

aku sekarang tengah cuba berterus terang sebaik mungkin.

blogging memang addictive. macam dadah. sape yang nak berjinak2 tulis blog lupakanla weh. aku serius ni.

ish bahaya la senang cerita.

aku rasa macam hisap dadah dalam entry ni. depan aku ada seorang budak. budak tu adalah aku.

---------------

(bilik yang berasap)

aku : kenapa la kau hisap gak benda ni haa..srottttt

aku kecik
: tah la bang. mula2 saya tengok mamajawa yang hisap. lepas tu akab. macam best je bang. sapa tak nak bang. dapat kawan, dapat perhatian.

aku : tapi kau awal lagi ni..berenti la. bukan susah. aku pun nak berenti la kejap lagi. srottttt (kamera zoom in)

aku kecik : susah bang. saya dah isap ngan ramai orang. diorang pun baik bang. datang bilik saya isap. kadang2 saya takde pun diorang datang isap. sue anna joe pun penah datang hisap kat sini bang.

aku : hah! sue anna joe? yang tegar tu? laki dia pun hisap kan? kau ye-ye je dia datang bilik kau? sape cakap?

aku kecik : ye bang. sape tu..naf..sape..yang pakai spek tu..yang slalu bagi duit kat penagih2 tu..nuffnang..haa..nuffnang.

aku : eh..si nafneng tu kenapa dok amik tau pasal orang. nak kena. aku rasa dia informer la. abih tu..takkan sebab tu kau taknak berenti? uhuk! uhuk!

aku kecik : ye la bang. kita manusia. nakkan perhatian bang. bukan sebab si anna sorang je. si perempuan jomblo tu..siap tulis kat bilik dia, cakap saya tokan. mana tak bangga bang. ramai datang dari bilik dia skarang.

aku : ye..aku paham, aku paham. teruskan..teruskan..kawan lama?

aku kecik
: kawan lama takyah cerita la bang. semua jadi penagih. datang menghisap kat shoutbox. si lee tu hari2 datang. jusoh bedil lagi.

aku : aku dah stone ke aa? kau ada cakap shoutbox? prrrrrrr..

aku kecik
: ada kotak dalam bilik saya, saya panggil shoutbox. saya pun sekarang rajin, pegi bilik sini, pegi bilik sana. hisap sini hisap sana. saya manusia bang. tak boleh lari. dekat bilik mana2 pun hisap. nak menang. satu bilik 4,5 kali sehari.

aku : kotak? hisap dalam kotak? gila ke ape. nak mati lemas. kau tutup ke kotak tu masa hisap?

aku kecik
: itu tak penting bang. come on la bang. jangan merapu.

aku : tah la aku pun tak tau nak cakap. budak2 sekolah pun semua hisap sekarang. tarik pun tak reti kadang2. menyampah aku. kau jangan la jadi tegar sangat.

aku kecik : ye la, saya cuba. bak sini dapur tu. srtttttttt..tapi bang. jangan terkejut. bekas tabligh pun ada. berpengalaman bang. terer hisap. srttttt (mula melihat unicorn di sekeliling bilik)

aku : ye..ye.. suka hati kau la nak hisap ape pun. kerja sekolah jangan lupa buat dah. ingat Allah. malu la aku nak bagi nasihat. kau pegi tukar air jap.

aku kecik
: ye. baiklah.

--------

harap maklum berkenaan metafor dalam entry ini. (metafor je, you fool!)

ngantuk sial.

3 comments:

Sue Anna Joe said...

ngeng lah lu brader. hahaha.

mukrimania said...

gua pom isap gak.
tp skang ni stok gua da putus la beb.

kacik da ni...
peja karen xleh nak tolong gua.

srrotttt....

durian said...

haha,
anna, gua tengok lu banyak je stok kat bilik. lu jangan overdose dah..hehe

yen, habih stok? peja karen takdok stok doh.. (peja karen ado blog?)
kalu dio ado blog pun first entry dio mesti 'mari membelasah orang dengan rantai'. hahaha.

srottttt..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...