Sunday, December 28, 2008

kau ingat mamak tu friendly ke?

perkara ini pernah terjadi dulu. kawan aku berjalan ke kaunter mamak untuk membayar. juga menuju kaunter, seorang lelaki (lelaki A) berjalan mendahului member aku dan berdiri di depan kaunter untuk membayar.

lelaki A menghulurkan kertas yang bertulis jumlah yang perlu dibayar.


mamak menekan2 butang mesin cashier sambil melihat kertas.

Mamak : duduk mana?

Lelaki A : (sambil membelek2 balang gula2) hah?

Mamak : duduk mana?

Lelaki A : Taman Pulai Utama.


Mamak : ....


Mamak : meja mana duduk?

Lelaki A : oh.. aa meja hujung sana..


member aku telah menggigit kolar baju untuk menahan perasaan.

ok, sesetengah mamak memang friendly. tetapi tidak semua.
lebih baik berhati2.

8 comments:

Ladynoe said...

bwahahahahaahahhahakahkahakhakhak! sape kawan kau tu? aku baca blog kau dengan tunang aku ni.

sama2 gelak.
eceyh*

mukrimania said...

street stall lg elok dan friendly dari mamak.

durian said...

haha. megu.
megu yang mengalami kejadian tersebut.

yen,
biasalah. mamak mahu duit untuk bawak balik ke Chennai. peribadi pelanggan tidak penting.

Bogus said...

aku rasa mcm aku penah dgr lawak nih...ko tiru lawak org lain kan ?? kan kan kan

durian said...

siot..aku la yang cerita kat kau doh..

tak baik kau frame aku. jatuh kredibiliti aku.

hahahaha

vidadarisakura said...

haha..lawak sial..
perasan lagi tu mamak maw bekenalan...kekeke

mimie said...

hahaha

RIDZWAN AHMAD said...

muahahahahahah..memangla mamak tu akan tnyer duduk meja mana,yang kawan ko tu perasan si mamak tu smp nak tnyer duduk mana aperhal..haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...